• De uitreiking van de award.

    Vision Quest Fotografie

Wat ondernemers kunnen leren van gastvrijheid in de horeca

VINKEVEEN "Gastvrijheid dient een prominent onderdeel te zijn in iedere ondernemingsstrategie". Dit inzicht kregen zo'n 70 ondernemers mee tijdens het bedrijfsbezoek op 18 juni aan Apollo Hotel Vinkeveen – Amsterdam, georganiseerd door VIB De Ronde Venen.

Na een korte introductie van voorzitter Daniël Storm informeerde Wim de Jong van Feka ICT de aanwezigen over de ontwikkelingen met betrekking tot glasvezel op het bedrijventerrein Mijdrecht. Gebruikers van huidige xDSL / glasvezelnetwerk kunnen nu gezamenlijk inschrijven voor een nieuw glasvezelnetwerk. Daniël introduceerde vervolgens een geheel nieuw initiatief: De Handen uit de Mouwen Award. Deze prijs, bestaande uit een overhemd met opgerolde mauwen op een luxe kledinghanger, wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op één of andere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor ondernemend De Ronde Venen. Deze eerste keer heeft het bestuur van de VIB de prijs toegekend aan Patrick van Rooijen (Van Rooyen/Topmovers). Dit bedrijf heeft onlangs de strategische beslissing genomen zich te vestigen op het bedrijventerrein in Mijdrecht. Het bedrijf heeft daarmee extra waarde toegevoegd aan het bedrijventerrein en daarmee de leegstand drastisch gereduceerd. Het borduurwerk van Logo en aanduiding op het shirt zijn gerealiseerd door d'Hersigny Textiles uit Mijdrecht.

Alexander Kluit (Area General Manager at Apollo Hotels & Resorts) inspireerde de aanwezige ondernemers met een gepassioneerd betoog over de impact van gastvrijheid in de klantbenadering. Om zijn betoog kracht bij te zetten konden de aanwezigen in groepen tijdens een rondleiding door het hotel en restaurant aan den lijve ondervinden hoe het Apollo Hotel en de Harbour Club invulling geeft aan het thema Gastvrijheid. Het avondprogramma was ingericht voor het VIB netwerkdiner. In de Harbour Club nemen 54 personen deel aan een voortreffelijk 3-gangen diner.