• Aangeleverd

Week van de Opvoeding

Workshop Positief opvoeden en Spelenderwijs opvoeden

DE RONDE VENEN Tijdens de week van de opvoeding organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin samen met Ouders Lokaal de inspiratieochtend Samen Ontdekken en de workshop Positief opvoeden. Deelname is kosteloos.

Op woensdagochtend 3 oktober kunt u binnen lopen bij Mama Lokaal Abcoude en op vrijdagochtend 5 oktober bij Mama Lokaal Mijdrecht van 09.30 tot 11.30 voor de inspiratieochtend Samen Ontdekken. Deze ochtend komt er een Jeugdverpleegkundige bij het Mama Lokaal en staat het thema 'samen ontdekken' centraal.

De wereld om ons heen zit boordevol avontuur en ontdekkingen. Vooral voor een kleintje. Wat is er nu leuker dan samen op avontuur te gaan en te ontdekken. Maar hoe doe je dat? Waar haal je inspiratie? Een leuke ochtend vol ideeën om nog meer te beleven samen met je gezin. Mama Lokaal Abcoude en Mijdrecht vinden plaats in de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig.

Op donderdagavond 4 oktober van 19.30 tot 21.00 uur vindt de workshop 'Positief Opvoeden' plaats in Vinkeveen in de Broedplaats. Iedere ouder kan dit. Soms zijn we ons dat nog te weinig bewust en zijn we nog té veel gefocust op het negatieve gedrag.

Door gefocust te zijn op datgene wat wél goed gaat, is er meer kans dat het gedrag van je kind (én van jou) daadwerkelijk positief verandert. Een positieve benadering stimuleert jou en je kind op een eenvoudige manier het positieve gedrag te versterken. Tijdens deze inspirerende workshop ga je samen met andere ouders op zoek naar creatieve oplossingen, zodat jouw benadering uiteindelijk tot wederzijds positief gedrag zullen leiden. U kunt zich (kosteloos) aanmelden via www.ouderslokaal.nl

Heeft u vragen over uw kind, over opvoeding of wilt u andere ouders ontmoeten kunt u via de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin kijken naar de mogelijkheden www.cjgderondevenen.nl

Binnen het CJG kunt u ook terecht bij het consultatiebureau voor (leeftijdsgebonden) vragen over de algemene ontwikkeling van uw kind en bij het Pedagogisch Bureau voor vragen die spelen rondom gedrag, ontwikkeling en opvoeding.