• import

Wijzigingen in dienstregeling bus

DE RONDE VENEN Vanaf 9 december wijzigt op een aantal buslijnen de dienstregeling. Syntus Utrecht geeft aan dat aansluitingen zijn verbeterd en rijtijden van buslijnen zijn aangepast. Dit laatste is in enkele gevallen noodzakelijk om de bussen door de toenemende verkeersdrukte op tijd te laten rijden.

U kunt alle wijzigingen bekijken op www.syntusutrecht.nl/dienstregeling. Grote wijzigingen ten opzichte van de vorige dienstregeling voor de regio worden hieronder apart vermeld.

Lijn 120 Utrecht - Breukelen - Amsterdam Zuidoost

In de avonduren vertrekken de bussen richting Utrecht enkele minuten eerder om goed aan te sluiten op de treinen in Breukelen.

Lijn 121 Mijdrecht - Hilversum

Op zaterdag rijdt lijn 121 vanuit Hilversum door naar de halte Vinkeveen, Groenlandsekade bij de A2, zodat er een aansluiting ontstaat op lijn 126 en 130 van en naar Mijdrecht.

Lijn 123 Mijdrecht - Woerden

Richting Mijdrecht wordt er één rit minder gereden, de eerste rit van 5.57 uur vervalt. Richting Woerden rijdt een rit meer, rond 12.30 uur.

Lijn 130 Uithoorn - Breukelen

De aansluiting in Breukelen op de treinen van en naar Utrecht verbetert. Met name in de avond- en weekenduren veranderen hierdoor de vertrektijden. De bussen richting Breukelen vertrekken dan enkele minuten eerder om goed aan te sluiten op de treinen. Verder rijden er enkele ritten extra van en naar Uithoorn.

Nachtlijnen

Syntus Utrecht en U-OV bieden een compleet vernieuwd nachtnet in Utrecht, waardoor er op meer plaatsen én op meer momenten nachtbussen gaan rijden.

Nachtlijn N2 Utrecht - Woerden

Lijn N2 rijdt voortaan via de Graadt van Roggenweg en Langerak. Hiermee wordt een deel van Oog in Al en Leidsche Rijn/Langerak bediend waar nu nog geen nachtbus rijdt.

Nachtlijn N26 Amsterdam Leidseplein - Bijlmer ArenA - Abcoude Viaduct - Mijdrecht - Woerden

Deze lijn rijdt nu ook in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Bron: Gemeente De Ronde Venen