• Pixabay

Korting op isolatiemaatregelen door groepsaankoop gemeente

DE RONDE VENEN Met goede woningisolatie kunnen inwoners honderden euro's per jaar besparen. Goede isolatie zorgt ook voor een comfortabel huis en is beter voor het klimaat. Om de inwoners te helpen met verduurzaming, organiseert de gemeente een nieuwe groepsaankoop voor vloer- en spouwmuurisolatie. De gemeente houdt drie informatieavonden, de eerste is vanavond, 7 november, in het gemeentehuis.

Doel is om in 2040 alle woningen in De Ronde Venen zonder aardgas te verwarmen. De eerste stap richting een duurzame woning is goede isolatie. Daarom organiseert de gemeente een nieuwe actie voor bodem-, vloer- en/of spouwmuurisolatie. Gezocht is naar een goed aanbod met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Woningeigenaren ontvangen een prijsvoordeel op vakkundige isolatie door ervaren isolatiebedrijven. Het Regionaal Energieloket houdt toezicht op een goede uitvoering en afhandeling van de klus.

INFOAVOND Geïnteresseerde inwoners zijn welkom op de informatieavonden die samen met het Regionaal Energieloket worden georganiseerd. Tijdens de avonden ontvangen inwoners informatie over de isolatieactie en stellen de deelnemende partijen zich voor. Er is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De avonden vinden plaats op 7 november (gemeentehuis Mijdrecht), 20 november (De Boei, Kerklaan 32 in Vinkeveen) en 28 november (Dorpskerk, Kerkplein 45 in Abcoude) steeds van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via www.regionaalenergieloket.nl/de-ronde-venen.
Direct inschrijven voor de isolatieactie kan ook via deze website. Na inschrijving neemt het isolatiebedrijf contact op om een woningopname in te plannen. De kosten voor de woningopname, inclusief adviesgesprek, zijn 29 euro. Na de woningopname ontvangen bewoners een offerte op maat en kunnen ze beslissen of ze deelnemen aan de actie. Bij uitvoering van 1 of meerdere isolatiemaatregelen ontvangt de woningeigenaar de 29 euro als korting op de uiteindelijke offerte.

REGIONAAL ENERGIELOKET Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke organisatie die, in samenwerking met de gemeente, lokale organisaties en het bedrijfsleven, woningeigenaren helpt met het verduurzamen van de woning.