• Ulco Wesselink

Nieuwbouw Futenlaan Vinkeveen feestelijk van start

VINKEVEEN "Wat fijn dat de bouw eindelijk gaat beginnen", aldus een nieuwe bewoner van de Futenlaan. De
bouw van zestien appartementen aan de Futenlaan in Vinkeveen is van start gegaan. Afgelopen maandag sloegen wethouder Kroon, directeur-bestuurder Karin Verdooren van GroenWest en Ralf Dressel van Bébouw Midreth als startsein voor de bouw een symbolische eerste paal.

"In De Ronde Venen is een grote vraag naar woningen. Met de komst van deze appartementen draagt GroenWest bij aan de wens voor nieuwe, betaalbare woningen. Omdat nieuwe woningen hard nodig zijn, blijft GroenWest
zoeken naar locaties om meer woningen te bouwen", aldus Karin Verdooren.

SENIOREN GroenWest en Bébouw Midreth, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, ontwikkelen samen de sociale huurappartementen. Alle appartementen worden in één kleine woontoren ondergebracht en zijn levensloopbestendig, zodat de woningen ook geschikt zijn voor senioren en voor wie zorg aan huis nodig heeft. Het gebouw wordt drie woonlagen hoog en voorzien van een lift. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. Het worden energiezuinige, gasloze appartementen. Een groot deel van de energie komt uit zonnepanelen en andere duurzame bronnen.

PREFAB Het appartementengebouw wordt geheel gebouwd uit prefab elementen, het Plus 2 appartementen-concept. De hoogwaardige kant en klare bouwdelen zoals fundering, vloeren, gevels, dak en trap, maar ook badkamer, toilet, meterkast en installaties worden 'plug&play' op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kunnen de duurzame appartementen in een kortere tijd worden gebouwd.

CIRCULAIR Plus 2 appartementen maakt gebruik van biobased materialen met een lage milieubelasting, zoals FSC hout en spaanplaat met minder formaldehyde-uitstoot. De details van alle gebruikte materialen zijn vastgelegd in een materialenpaspoort (methodiek Madaster), zodat inzichtelijk is welke materialen zijn verwerkt en of materialen/componenten hergebruikt kunnen worden.