Zes afvalvrije scholen

DE RONDE VENEN Vanaf 6 september gaan ook de Paulus- en Piusschool uit Abcoude en de Ichthusschool uit Baambrugge van start met afval scheiden op school.

In alle groepen wordt dan het PMD (Plastic, Metaal en Drankenkartons), GFT (Groente, Fruit- en Tuinafval), papier en knutselafval gesorteerd in de klas, zodat er nog maar weinig restafval overblijft. Op deze manier leren de kinderen dat afval een waardevolle grondstof is en leren de kinderen op school en thuis om het afval te scheiden. Na de Vlinderbosschool in Wilnis, de Fontein in Mijdrecht en de Piet Mondriaan in Abcoude gaat nu twee basisscholen uit Abcoude en een uit Baambrugge aan de slag om hun school afvalvrij te krijgen. Wethouder Marja Becker: "Natuurlijk is afval scheiden goed, maar minder afval maken is ook heel goed. Daarom krijgt iedereen op school een dopper. Hierin kun je je drinken mee naar school nemen. En elke dag opnieuw gebruiken. Dan hoef je geen pakjes, flesjes en blikjes weg te gooien."

Op 6 september vindt een feestelijke aftrap plaats

De Verrukkelijke vuilnismannen openen het project op de Paulusschool met een acrobatische act. Deze opening start om 9.00 uur. Wethouder Marja Becker is aanwezig om de kinderen aan te moedigen en om de doppers uit te delen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Adres: Koppeldijk 30 1391 CZ Abcoude.

Op naar 75% afvalscheiding in De Ronde Venen

In 2022 wil de gemeente De Ronde Venen 75% van het huishoudelijke afval gescheiden inzamelen. Eind 2018 behandelt de raad naar verwachting het Uitvoeringsplan afval 2017 - 2020. Hierin staan maatregelen die inwoners helpen hun afval beter te scheiden.