• Dokter Pierrot, dokter Verton en dokter Romeijn knippen het lint door van het nieuwe Medisch Centrum Vinkeveen.

    Caroline Ströer

Medisch Centrum in Vinkeveen officieel geopend

VINKEVEEN Precies een jaar nadat de eerste schop de grond in ging, werd het Medisch Centrum Vinkeveen zaterdag 1 februari officieel geopend. Het centrum bevat verschillende disciplines waarbij twee huisartsenpraktijken eveneens samenwerken.

Het idee voor een Medisch Centrum kwam voort uit het feit dat zowel huisartsenpraktijk de Heuvelink als huisartsenpraktijk de Beuk te klein werden. Er was te weinig ruimte om de zorgverleners te huisvesten. Een nieuwe locatie werd gevonden op het terrein van de Jozefschool. Omdat de school moest inkrimpen door een steeds kleiner aantal leerlingen kwam het idee om de grond te splitsen, de Jozefschool te renoveren en op het vrijgekomen terrein een medisch centrum te bouwen.

In 2016 werd het plan goedgekeurd door de gemeente en nu staat er dus een nieuw gebouw van 1.300 m2 met twee verdiepingen waar zowel de twee huisartsenpraktijken als verschillende disciplines gehuisvest zijn.

MEERDERE DISCIPLINES Links van de entree is de apotheek Vinkeveen gehuisvest, ook hier een samengaan van twee apotheken namelijk apotheek de Vink en apotheek Boots. Verder op de begane grond zit VB Fysio, Altrecht en GGZ, osteopathie, diëtist, podotherapeut en het sociaal team van de gemeente, Careyn, Saltro en de teamkamer. Je kunt met de trap of lift naar de eerste verdieping waar de twee huisartsenpraktijken gehuisvest zijn.

Op 1 februari kwam de eer om het lint door te knippen toe aan de voormalige huisartsen Pierrot, Verton en Romeijn. 'Nieuwe' huisartsen Diana Lucassen en Lonneke Hegeman hadden een speech voorbereid. Lonneke Hegeman gaf aan dat er in het dorp vroeger twee praktijken waren namelijk de katholieke praktijk van dokter Pierrot en de protestante praktijk van dokter Verton en dokter Romeijn. "Dat waren de echte dorpsdokters die dag en nacht klaar stonden voor de bevolking van Vinkeveen. Nu is er een nieuwe generatie namelijk Jelmer Haanstra, Kathy van de Boom, Anne Albers en Diana Lucassen van huisartsenpraktijk de Heuvelink. Van huisartsenpraktijk de Beuk zijn dat: de dochter van dokter Pierrot: Camilla Pierrot met Pieter Harms, Leonie de Gier en ikzelf." Diana Lucassen was geroerd door de enorme belangstelling van patiënten.

Caroline Ströer