Nieuwe James Bond film, kijk jij er ook zo naar uit?

12-12-2019, 16:31 |Van onze partner

De film draait pas vanaf 2 april in onze bioscopen, maar nu wordt er in de media al aandacht aan besteed. De 25ste James Bond film. 

Pak je rugzak dames en spoed je naar de bioscoop voor Bond, James Bond. Ook in deze keer 25e Bondfilm zal 007 weer menig harten stelen. Op zijn eigen Bond wijze. Dit keer speelt het zich in beginsel op Jamaica af waar Bond een rustig leven leidt. Not! James Bond leidt natuurlijk helemaal geen rustig leven, want voor je het weet wordt hij of voelt hij zich geroepen om in actie te komen. 

Weer veel spektakel in nieuwe film
Het verhaal start met een vriend, een CIA-agent die aan 007 vraagt hem te helpen. Er moet een ontvoerde wetenschapper worden bevrijd. Dat is de start van een spannende missie die Bond op een heel ander spoor zet, die van een mysterieuze schurk die gewapend is. Niet met een pistool, maar met levensgevaarlijke nieuwe technologie. Dat zal voor verrassend spektakel zorgen. Daniel Craig speelt uiteraard de rol van Bond. Even stijlvol als altijd. Er zitten echter meer bekende acteurs in de film zoals Rami Malek, bekend van zijn rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody. Hij speelt de schurk. In de vorige Bondfilm Spectre zagen we de Franse actrice Léa Seydoux. Zij speelt opnieuw een rol in deze film. Alsook Ben Whishaw, die we kennen uit Skyfall als de nieuwe Quartermaster. 

Hoe No time To Die afloopt, blijft een verrassing
De titel van de film? No Time To Die. In oktober vonden de laatste draaidagen plaats. Het zal de laatste keer zijn dat Craig de hoofdrol van de superspion speelt. Bijzonder detail is dat regisseur Cary Joji Fukunaga drie verschillende einden op beeld heeft vastgelegd en hij alleen weet welke er uiteindelijk zal worden gebruikt. Daniel Craig (51) is voor de vijfde keer James Bond. Deze keer verliepen de draaidagen niet altijd van een leien dakje. Hij liep tijdens deze opnames een enkelblessure op en moest daarvoor worden geopereerd. Ook een crewlid schijnt gewond geraakt te zijn na een explosie op de set. Even leek het erop dat Danny Boyle de film zou regisseren, maar die moest het project neerleggen na een meningsverschil me de producenten. Regisseur Fukunaga (41) nam het stokje over. Hij maakte eerder het eerste seizoen van de HBO-serie True Detective en de films Jane Eyre en Beasts of No Nation.

Wie wordt de nieuwe Bond?
Geruchten over wie de opvolger van Craig wordt en de rol van Bond op zich gaat nemen, gaan nog altijd rond. Idris Elba, Richard Madden of Robert Pattinson? De zevende 007 zal mogelijk een dame zijn, misschien actrice Lashana Lynch, bekend van Captain Marvel. Wat opvallend is, is dat Lynch op de set is gefotografeerd met een safari-jack dat lijkt op het jasje dat Roger Moore in The Man with the Golden Gun draagt. Het jack is een van de beroemdste looks van Bond.

Mis niks en blijf gefocust
Mogelijk zal deze film vol hints zitten, wie Craig gaat opvolgen. Dat wordt dan ook scherp opletten geblazen voor menig kijker. Even in je Micmacbags rommelen in de bioscoop en je hebt een clue gemist. Weglopen voor een toiletbezoek is ook uit den boze en scharrelen in DSTRCT tassen voor een tussentijdse versnapering raden we je ook af. Blijf erbij!