• De Veenlopers

28e Zilveren Turfloop weer een succes

MIJDRECHT Wie op zondagochtend 4 november dacht een rustige zondagochtendwandeling rond de sportvelden in Mijdrecht te kunnen maken, werd verrast door een enorme hoeveelheid sporters. Van heinde en ver kwam groot en klein naar het grootste sportevenement van De Ronde Venen: de Zilveren Turfloop. De weersvoorspelling kwamen uit: een frisse herfstochtend met een heerlijk zonnetje. De organisatie, atletiekvereniging de Veenlopers, had alles tot in de puntjes voorbereid en was er helemaal klaar voor.

RABO GEZZINSLOOP Om tien uur klonk het startschot voor de Rabo GeZZinsloop. De kinderen stonden enthousiast te trappelen om de kilometer door het park te rennen. Bij de jongste kinderen liepen ook veel ouders mee, die er soms moeite mee hadden hun eigen kind bij te houden. Aangekomen bij de finish kregen ze een prachtige medaille en een goedgevulde goodie-bag.

De uitslagen van de Rabo GeZZinslooop:

Jongens t/m 12 jaar: 1e prijs Koen Verburg

Meisjes t/m 12 jaar: 1e prijs Elin van Dijke

Jongens 7 t/m 9 jaar: 1e prijs Luuk Boutkan

Meisjes 7 t/m 9 jaar: 1e prijs Esmee Kuiger

Jongens 4 t/m 6 jaar: 1e prijs Martin Lahula

Meisjes 4 t/m 6 jaar: 1e prijs Evi Panhuizen

G-RUN De G-runners werden bij de start hartelijk verwelkomd door clown Chocho en speaker Teun de Rede. Zij genoten met hun begeleiders van het zonnige, sportieve rondje door het park. Bij de finish werden ze luid toegejuicht door de vele toeschouwers.

GOEDE DOEL De organisatie van de ZTL doneert elk jaar een deel van de startgelden aan een goed doel. Dit jaar heeft de IJssalon uit Mijdrecht een prachtige actie opgezet in het weekend van de Zilveren Turfloop. Zij hebben een winterconcept ontwikkeld en bereiden nu heerlijke pizza's. Voor elke verkochte pizza doneerden ze één euro. Het leverde een prachtig bedrag van 104 euro op en de cheque van 605 euro werd net voor de start van de 10 km overhandig aan Jan van Schie, penningmeester van het Johannes Hospitium.

SCHOLIERENCHALLENGE De jaarlijkse strijd om de wisselbeker van de Scholierenchallege was dit jaar spannend: naast het Veenlandencollege, die met drie teams aan de start stond, deed Daltonschool de Windroos mee met drie teams snelle basisschoolleerlingen en de Willespoort uit Wilnis had één team aan de start staan. Bij de prijsuitreiking bleek de challenge te zijn gewonnen door Daltonschool de Windroos. Zij waren supertrots en namen zowel de eerste als de derde prijs mee naar school.

ZORG EN ZEKERHEIDCIRCUIT Binnen het circuit volgen na de Zilveren Turfloop nog zeven andere lopen in de regio. Daarbij is 'meedoen is belangrijker dan winnen' de slogan die al jaren de boventoon voert bij de prestatielopen. Inschrijven kan nog steeds: www.hetcircuit.net.

UITSLAGEN Alle uitslagen en netto-tijden van de 5 km, 10km en 16,1 km staan vermeld op www.hetcircuit.net.