• Aangeleverd

Atlantis C1 wordt voor de derde keer op rij kampioen

VINKEVEEN Op zaterdag 26 mei vertrok het door TTC Projecten B.V. gesponsorde C1 team naar Zeist voor een belangrijke wedstrijd tegen RDZ C1. Als deze wedstrijd gewonnen zou worden, zou de C1 voor de derde keer op rij kampioen worden.

Nadat eerst al het kampioenschap werd behaald in de najaarscompetitie, gevolgd door het kampioenschap in de zaalcompetitie, kon nu ook het kampioenschap gepakt worden in de voorjaarscompetitie.

SPELEN OP GRAS De temperaturen waren hoog en er moest gespeeld worden op gras, dus het beloofde een zware wedstrijd te worden. De dames van de C1 waren zeer gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen en zorgden, ondanks de warmte, voor een goede voorbereiding op de wedstrijd.

De wedstrijd begon met in de aanval Lisanne Troost, Eva van Rossum, Silke van Scheppingen en Emma Brokx. In de verdediging begonnen: Lotte Gortenmulder, Sanne Verwer, Maud de Jong en Rony Gerkes. Lisanne opende de wedstrijd met een doorloopbal, waardoor Atlantis op een 0-1 voorsprong kwam. RDZ liet het er niet bij zitten en scoorde 2 maal, waardoor zij op voorsprong kwamen, 2-1. Sanne maakte een mooie doorloopbal en Silke legde er twee afstandschoten in, zodat de stand weer in het voordeel van Atlantis was, 2-4.

Maar toen kreeg RDZ vleugels. Zij wisten maar liefst vier keer te scoren, waardoor de ruststand uitkwam op 6-4 en Atlantis wist dat deze wedstrijd nog lang niet gewonnen was. Maar de dames van de C1 wilden pertinent deze pot winnen, dus na de rust schoot Maud van afstand de bal door de mand. Ook Lotte en Lisanne wisten te scoren, waardoor Atlantis toch weer een punt uitliep op RDZ, 6-7. Een spannend verloop.

EXTRA DRINKPAUZE RDZ wist de aansluiting te houden en vlak voor de extra drinkpauze, werd de stand 7-7. Maud en Rony scoorden allebei een doelpunt, waardoor de C1 weer op voorsprong kwam te staan, 7-9. Ook RDZ scoorde nog een keer, 8-9.

En toen brak de langste laatste minuut aan van de wedstrijd. RDZ kreeg nog een aantal kansen, maar deze kansen werden niet benut, door de uitstekende verdediging van Atlantis. Het verlossende fluitje van de scheidsrechter zorgde voor een luid gejuich van de dames van de C1. Gewonnen!

GOED SAMENSPEL Goed samenspel, doorzettingsvermogen, mooie kansen gecreëerd en prima verdedigd. Een terecht kampioenschap.

Op zaterdag 2 juni om 11.00 uur spelen de dames van de C1 hun laatste wedstrijd in deze competitie tegen EKVA C1 uit Almere op het korfbalveld van KV Atlantis in Mijdrecht.