• Caroline Ströer
  • Caroline Ströer
  • Caroline Ströer
  • Caroline Ströer
  • Caroline Ströer
  • Caroline Ströer

Derde editie Ronde Venen Marathon trekt 950 deelnemers

DE RONDE VENEN Voor de derde keer werd zondag 17 november de Hafkamp Groenewegen Ronde Venen Marathon gehouden. Dit keer met 950 deelnemers en 70 kinderen. De kinderen in de leeftijdsklasse van 4 tot en met 12 jaar deden dit jaar voor de eerste keer mee. Behalve de marathon lopen van 42 kilometer, konden ook twee personen afwisselend op de fiets en lopend de afstand afleggen in de duo-marathon. Ook kon tien kilometer gelopen worden. De kinderen liepen 600 meter of 1200 meter.
 

IN EIGEN GEMEENTE Voorzitter Jos van Wijk vertelt dat het initiatief afkomstig is van de broers Michael en Frans Woerden die zelf al meer dan 100 marathons op hun naam hebben staan en op het idee kwamen om een marathon in hun eigen gemeente te organiseren. Een marathon is 42 km of eigenlijk 42.195 km en het parcours loopt door alle acht kernen van de gemeente. "Verleden jaar hadden we ongeveer 600 deelnemers. Dit jaar dus 950 verdeeld over 360 deelnemers aan de marathon zelf, 170 deelnemers aan de duo-marathon en 250 deelnemers aan de tien kilometer. We hebben zelfs 40 buitenlandse inschrijvingen. We wilden eigenlijk ook wel graag kinderen laten deelnemen en kwamen in contact met Michiel Hulleman uit Abcoude die winnaar is geweest van de eerste editie en samen met zijn vrouw Nina Matthijsen de atletiekvereniging in Abcoude heeft opgezet. De kinderen die meelopen zijn allemaal lid van de atletiekvereniging."

We hebben zelfs 40 buitenlandse inschrijvingen

Frans Dessing, secretaris, vult aan: "Omdat wij een bijzonder lidmaatschap hebben van de Atletiek Unie mogen wij evenementen organiseren voor maximaal 1.000 deelnemers. Omdat we dat aantal bijna hadden bereikt heeft de atletiekvereniging apart een vergunning aangevraagd maar staan wij garant voor het financiële gedeelte."

HONDERDSTE MARATHON "Waar wij heel blij mee zijn, is de deelname van de ijsvereniging Abcoude met voorzitter Arie Fokker. Vier dagen lang hebben zij alles opgebouwd en ze breken ook alles weer af", meldt Van Wijk. In totaal zijn er 150 vrijwilligers. Ton Gorissen uit Wageningen die zijn honderdste marathon liep, kreeg na afloop van de organisatie een t-shirt uitgereikt met zijn beeltenis en het parcours erop gedrukt. Het bijzondere aan deze marathon vinden zowel Van Wijk als Dessing dat het een afwisselend parcours is waar vooral de natuur een grote rol speelt. "Je loopt langs de Kromme Mijdrecht, door weilanden heen zelfs door de koeienstal van Wim van Bemmel en als kers op de taart door het prachtige natuurgebied van Botshol."

"Dat was trouwens nog een hele organisatie", vertelt Dessing. "We hebben 40 m3 houtsnippers op het pad door Botshol aangebracht waarbij Jan Ruizendaal met een praam de snippers heeft gebracht."

WINNAARS Winnaars bij de heren waren Sibrand Rinzema, Utrecht, 2.49.34, Co Post, Amersfoort, 2.52.41, Emile Dercksen, Harderwijk, 2.53.32. Dames: Melanie Spruyt, Nieuwerkerk a/d IJssel, 3.09.28, Carla van Rooijen., Uithoorn, 3.25.24 en Miranda van Dam-Martens, Rozendaal, 3.27.37.

Caroline Ströer