Succesvolle zesde editie dorpsloop van Wilnis

18-08-2019, 22:47 | Lezersnieuws | Theo

Dorpsloop Wilnis wederom succesvol.

Donderdag 15 augustus is voor de zesde maal de Dorpsloop van Wilnis gehouden. Dit sportieve onderdeel van het Wilnis festival is georganiseerd door atletiekvereniging de Veenlopers. Met bijna 300 inschrijvingen vooraf of ter plekke in de Willistee, een topjaar qua deelnemers.
Dit jaar werd het starterspistool gehanteerd door onze supersnelle Ronde Vener Lorena Wiebes die viermaal de runs opende met ‘n knallende start.
Het parcours begon groen door park het Speelwoud vervolgens langs de ringvaart en via het dorpshart van Wilnis naar de Wilnisse Zuwe. Het keerpunt van de 10km liep voor de eerste maal over de rotonde op het terrein van golfclub Veldzijde.

Bij de G-run ging bij de dames Fiona Hoekstra in 8.09 als eerste over de meet terwijl bij de heren Patrick Zandvliet met een eindtijd van 8.50 als winnaar gehuldigd kon worden.

Manolo Scheers was met 4:35 minuten de snelste jongen bij de kinderloop, gevolgd door Mano uit Amsterdam als nummer twee in 4:39. Davante Scheers werd nummer drie in 4:46. Bij de meisjes waren de nummers 1, 2 en 3 Emma de Jong in 4:51, Mia uit Amsterdam in 5:04 en Xanne uit Wilnis in 5:14 minuten.

Bij de 5km dames finishte Nadine Duursma als eerste met een tijd van 21:48 minuten. Plaats nummer twee ging net als vorig jaar naar Lydia Korrel uit Ouderkerk a/d Amstel en als derde eindigde Julia Hoekstra.
Bij de heren kon de voorzitter van de Veenlopers Rob van Zijtveld de eerste prijs uitreiken aan Norbert Vis uit Badhoevedorp die na 17:11 minuten als eerste over de streep kwam gevolgd door Erik Scheers en Jeroen Koelewijn als tweede en derde in 17:53 en 17:56.

Het startschot voor de 10 km klonk om 19:30 uur, evenals de 5 km moesten ook deze lopers een frisse bui trotseren. Als eerste bij de dames eindigde Marije Geurtsen in een fantastische 36:56, de tweede en derde op deze afstand werden Nathalie Klaassen uit Amsterdam in een heel mooie 40:09 en Erica Belandi in 41:02 minuten.
Bij de heren ging als winnaar Maurik de Groot uit Amsterdam over de streep in een mooie tijd van 35.03 minuten. Zilver en brons waren hier voor Sander Looymans in 36:55 op de voet gevolgd door Thijs Sanders in 36:57 minuten.

De prijzen voor snelste lopers uit Wilnis gingen voor de dames naar Sjuul Kentrop (5 km) en Linda Kroese (10 km). Bij de heren was op de 5 km Nyls de Haan de snelste, op de 10 km mocht Sebastiaan Lem de beker in ontvangst nemen.

Uieraard veel dank voor de sponsors en vrijwilligers, zij zijn onmisbaar bij dit evenement!
Ben je enthousiast over de mooie kanten van de loopsport, meldt je dan aan voor de Zilveren Turfloop-clinic. Zie de website van atletiekvereniging de Veenlopers www.veenlopers .nl