• Roos Uithol

Evie de Roos eerste bij jeugd Bosdijkloop Vinkeveen

VINKEVEEN De hardloopschoenen en meest flitsende sporttenues zijn weer uit de kast gehaald, want voor de 41ste keer organiseerde Toer Trim Club De Merel de PK Sport Bosdijkloop in en rond Vinkeveen.

Roos Uithol

Net als vorig jaar hadden de hardlopers het opnieuw getroffen met een zonnige, lenteachtige marathon in februari.

Voor de grootste marathonfanaten werd een halve marathon gehouden, exact 21,1 kilometer. Je kunt echter niet vroeg genoeg beginnen met hardlopen, dat zal bij menig deelnemer en liefhebber de instelling zijn. Zo was de aftrap aan de jeugd tot 12 jaar, die 1 kilometer door het centrum van het dorp aflegde. De start, de brug af bij sporthal De Boei, zal bij bijna alle 40 deelnemende kinderen goede moed hebben gegeven dat de kans op een podiumplek wel binnen bereik was. Bijna, want de jongste deelneemster van pas 2 jaar oud en had na een aantal meters toch echt de hulp van papa nodig.

Het was na een klein rondje door de straten, voor het winkelcentrum en weer terug de brug op, snel duidelijk wie de snelste was. Met een verpletterende 3:33 was de 12-jarige Evie de Roos uit De Bilt de nummer twee Nikita Vissers met 20 seconden te snel af. Dit was niet het enige succes voor haar: ongeveer een uur later was Evie bij de 5 kilometer van de dames ook het snelst.
De overige en gedetailleerde uitslagen staan op www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl.