• Korfbal League finale

    ANP Foto

Korfbalvereniging Atlantis viert 50-jarig bestaan

MIJDRECHT Korfbalvereniging Atlantis werd 1 mei 1969 opgericht. Zaterdag 1 juni wordt dit 50-jarig bestaan groots gevierd met diverse activiteiten op en rond de velden van de vereniging aan de Hoofdweg in Mijdrecht.
De belangstelling voor dit feest is groot en het belooft dus ook een groots festijn te worden.
Het feest begint om 14.00 uur. De officiële opening is om 16.00 uur. Daarbij is ook VIOS aanwezig. Het programma is gericht op allerlei activiteiten waar jong en oud zich mee kunnen vermaken. Vanaf 15.00 uur is er een voorstelling van clown Pépé en kan er worden gezongen bij de karaoke. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en er staan korfbalpalen klaar om een balletje te schieten.
In het namiddagprogramma wordt de nadruk gelegd op het korfbal zelf met een toernooitje tussen teams van oud-leden en een wedstrijd tussen de huidige selectieteams.
Na een buffet zal er gefeest kunnen worden met medewerking van Dj De Jas, eerst door de kinderen met een kinderdisco en vanaf 21.00 uur door de volwassenen.
Uiteraard ligt bij Atlantis de nadruk op het spelen van korfbal. In de laatste jaren wordt daar steeds professioneler mee omgegaan. Er wordt door de meeste teams twee keer per week getraind en er is veel aandacht voor de opleiding van trainers en begeleiders. Op sportief gebied presteert het eerste team van Atlantis al jaren rond
de tweede klasse.
Buiten het korfbal zijn er nog veel andere activiteiten voor jong en oud. Met het jaarlijkse kerstkorfbaltoernooi hebben alle basisschoolleerlingen al jaren de mogelijkheid om kennis te maken met korfbal. Ook het Atlantis zomerkamp kan elk jaar rekenen op belangstelling van de leden.