• Eigen foto

Nooit Gedacht-schaatser Daan Koot kampioen van Amsterdam

DE RONDE VENEN Voor de pupillen van IJsclub Nooit Gedacht stond zaterdag 16 maart de laatste schaatswedstrijd van het seizoen op het programma. Het was het Kampioenschap van Amsterdam; een wedstrijd voor de beste schaatsers en schaatsters van de Jaap Edenbaan in de pupillen categorie. Voor iedere
categorie (Pupillen A, B en C) waren er mooie prijzen te winnen. IJsclub Nooit Gedacht was vertegenwoordigd met vier pupillen.
De wedstrijd begon om 's ochtends vroeg. Op dat moment stond er nog nauwelijks wind. Wel regende het zachtjes, wat de kwaliteit van de ijsvloer minder maakte. Desondanks werden de 100 meter en 500 meter goed gereden. In het tweede deel van de wedstrijd trok de wind aan tot stormachtig, wat grote invloed had op de 300 en 700 meter.
De jongens pupillen C moesten twee keer een 100 meter en twee keer een 300 meter afleggen. Daan Koot schaatste daarbij naar een eerste plaats in het eindklassement. Op de 100 meter reed Daan nog een vierde en een zesde tijd, maar op de 300 meter wist Daan beslag te leggen op een eerste en een tweede plaats. Zijn tijden waren dusdanig goed ten opzichte van de concurrentie dat dit resulteerde in de eerste plaats in het totaalklassement. Daan mag zich nu een jaar lang kampioen van Amsterdam noemen.

Philip Wolvers wist in deze categorie een keurige zesde plaats in het eindklassement te bemachtigen.
Bij de meisjes pupillen A wist Cleo Elenbaas ook een podiumplek te bemachtigen. Zij moest een 100 meter (2e), 500 meter (3e) en 700 meter (5e) afleggen. In het eindklassement werd zij door deze goede prestaties derde. Een persoonlijk record zat er voor Cleo net niet in. Op de 100 meter en 500 meter zat ze er slechts enkele honderden van een seconde naast.
Bij de jongens pupillen A waren er podiumkansen voor Robin Bader. Robin reed drie goede afstanden waarbij hij twee keer vierde werd (100 meter en 500 meter) en één keer derde (700 meter). Dit was net niet genoeg voor een ereplaats, hij werd vierde in het eindklassement.
Het schaatsseizoen is hiermee ten einde gekomen voor de pupillen van IJsclub Nooit Gedacht.