• IJsclub Nooit Gedacht

Sportief herfstkamp voor jeugd IJsclub Nooit Gedacht

WILNIS Na het succesvolle herfstkamp een jaar geleden, heeft IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis opnieuw een kamp georganiseerd voor haar jeugd van de schaatstrainingsgroep en het jeugdschaatsen.

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober is er drie dagen geschaatst, getraind, en gezwommen. "Bij elkaar een mooie start van het schaatsseizoen voor de jeugd", aldus de ijsclub. Voor de meeste kinderen was het tevens de eerste keer dat ze weer op de schaats stonden. De week ervoor was het schaatsen niet mogelijk vanwege subtropische weersomstandigheden. Nu was het weer vooral lekker om te schaatsen.

In totaal waren er 20 kinderen variërend in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar. Het schaatskamp startte op vrijdag aan het eind van de middag bij restaurant Het Voordek met pannenkoeken. "Na deze smakelijke start, werd koers gezet richting Utrecht, alwaar een schaatstraining was op de Vechtsebanen. Daarna ging de club richting Amstelveen, waar aan de rand van het Amsterdamse Bos, het onderkomen was voor het weekend. Het weer was helder en dat nodigde uit tot een avondspel in het bos. Hierna was de eerste dag voorbij en moest er geslapen worden, maar daar dachten de deelnemers heel anders over."

De volgende dag stond na het ontbijt een lichte looptraining op het programma. Met elastieken en loopladders werd daarbij specifiek getraind voor de schaatshouding. 's Middags werd er geschaatst op de overdekte ijsbaan in Hoorn. Het was niet zo druk op de baan, zodat de kinderen alle ruimte hadden om aan de schaatstechniek te werken. Ook het rijden met een transponder viel erg in de smaak. Hiermee konden de rijders hun rondetijden zien op het scorebord en dat nodigde uit tot een fanatieke strijd wie het snelste rondje kon schaatsen. Na de training, terug in Amstelveen, was het tijd om te ontspannen met een leuke animatiefilm.

Daarna was het direct bedtijd, want de volgende dag moest er al heel vroeg een wedstrijd geschaatst worden. Om 5.45 uur liep al de wekker. Nog half suf van de slaap werden de schaatspakken aangetrokken en met een licht ontbijtje in de maag werd de auto gepakt richting de Jaap Edenbaan. Het eerste startschot was al om 7.00 uur, maar inmiddels was iedereen wel voldoende wakker. De weersomstandigheden waren goed en dat leverde gelijk een heleboel persoonlijke records (PR's) op, maar liefst 31. Ook een deel van de leiding deed mee aan de wedstrijd en dat leverde hen ook nog eens twee PR's op.

Tot slot werd het kamp afgesloten in zwembad de Meerkamp in Amstelveen. Moe van al dat schaatsen was het bubbelbad het meest in trek om het kamp mee af te sluiten. "Al met al een zeer geslaagd weekend voor de Nooit Gedachters en een mooie start voor een succesvol schaatsseizoen", aldus de schaatsclub.