• Spelers Veenshuttle.

    Veenshuttle

Veenshuttle bestaat 40 jaar

VINKEVEEN Op 21 april bestaat badmintonvereniging Veenshuttle 40 jaar.

Het wordt een feestelijke dag verzekeren ex-voorzitter Joop Reurings en Rien Enderman van de jeugdcommissie. Er wordt een gezelschapstoernooi gespeeld vanaf 13.00 uur. In café The Wave worden ook allerlei activiteiten georganiseerd waar punten mee te verdienen zijn en voor vijf euro is er 's avonds een warm buffet.

Caroline Ströer

De Veenshuttle is ontstaan als afdeling binnen de Omnivereniging Veenland Wilnis. De leden speelden in de Eendracht maar op een gegeven moment had de gemeente de zaal nodig voor andere verenigingen uit Mijdrecht en zo ontstond badmintonvereniging Mijdrecht waardoor de vereniging in het gebouw kon blijven spelen. 'In de loop der jaren is het aantal spelers gedaald', vertelt Reurings.

300 LEDEN 'In de jaren zeventig waren dat 300 leden. Later 160 leden nu 100 leden. Dat heeft ook te maken met het feit dat het verenigingsleven terugloopt. De badmintonvereniging is verschillende keren verhuisd en heeft ook een aantal jaren banen gehad in Party Plaza wat later is afgebrand. Daarna twee jaar in De Kwakel en de jeugd ging tijdelijk naar de Willisstee. Toen gebouw de Phoenix gebouwd werd verhuisde de vereniging daar naar toe. Er wordt veel gedaan om ook weer nieuwe jeugd bij de vereniging aan te trekken zoals clinics voor de groepen vijf, zes, zeven en acht in januari en februari. Twee jaar geleden waren dat 36 klassen uit Mijdrecht en Wilnis. Dit jaar werd geconcentreerd op Mijdrecht met zestien klassen. Begin maart krijgen alle kinderen op basisscholen een boekje met als titel 'Kies je sport'. Dit is een initiatief vanuit de gemeente samen met Teamsportservice provincie Utrecht. De kinderen kunnen dan voor vijf euro per sport twee sporten uitkiezen voor een aantal lessen en dan starten de lessen eind maart/begin april. Een jeugdlidmaatschap kost 125 euro voor 42/44 weken.'Wij hebben nu 30/35 kinderen', zegt Enderman.

GEEN JEUGDAFDELING 'In Vinkeveen is er geen jeugdafdeling meer dus wij krijgen ook wel kinderen uit Vinkeveen. We organiseren ook een opstapcompetitie met drie wedstrijdjes die in de buurt gespeeld worden en dan kunnen kinderen doorstromen naar de gewone competitie. Ook organiseren wij het oliebollentoernooi voor ouder en kind. Bij de zwemvierdaagse worden wij uitgenodigd om speedbadminton te spelen. Dat is dan op het terrein voor het Veenweidebad met speciale zwaardere shuttles. Er wordt via een presentielijst bijgehouden of de kinderen geweest zijn voor training die elke donderdag plaatsvindt. Dat heeft ook te maken met veiligheid zodat de ouders weten dat de kinderen geweest zijn', aldus Enderman.

EENVOUDIGE SPORT Volgens Reurings die al vanaf het begin lid is is badminton een relatief eenvoudige sport . 'En het is gezellig. Niet veel mensen weten dat een shuttle het snelste sportattribuut is wat er bestaat. Je kunt mixen, dubbelen en single spelen.'