• Pixabay.com

Voormalig Argon-trainer Van Niekerk 5 maanden geschorst

MIJDRECHT Voormalig SV Argon-trainer Ron van Niekerk is geschort tot augustus. Dat meldt RTV Utrecht zojuist. Van Niekerk heeft een door de KNVB voorgestelde schorsing naar aanleiding van vermeende racistische uitspraken eerder dit seizoen aanvaard. 

Ron van Niekerk was trainer van het eerste van Argon tot het op 16 februari volledig mis ging. De spelers van het eerste zegden het vertrouwen in hun trainer op, naar aanleiding van vermeende racistische uitspraken van hem tijdens het duel tegen WV-HEDW.

Van Niekerk ontkende de beschuldigingen in alle toonaarden, en het bestuur van de club liet Van Niekerk in eerste instantie dan ook op zijn post, maar stelde hem een week later alsnog op non-actief. Dat gebeurde volgens de club 'naar aanleiding van het beeld dat is ontstaan in de media.

Ook de KNVB heeft zich inmiddels met de zaak bemoeid en stelde voor Van Niekerk voor 5 maanden te schorsen. RTV Utrecht meldt vandaag dat Van Niekerk de voorgestelde straf heeft geaccepteerd. Overigens meldde Argon gisteren dat er ook al een vervanger is gevonden voor Van Niekerk. Aart Jan van Boksel is de nieuwe trainer van het eerste.