• Parkhotel Valkenburg

Lorena Wiebes blijft voorlopig nog bij Parkhotel Valkenburg

MIJDRECHT Het kort geding dat wielerploeg Parkhotel Valkenburg had aangespannen tegen renster Lorena Wiebes, afkomstig uit Mijdrecht, is van de baan. De 20-jarige Wiebes komt daardoor nog tot de zomer uit voor de ploeg.

Wiebes wilde haar loopbaan bij een grote ploeg vervolgen en het shirt van Parkhotel Valkenburg niet meer dragen.

Daarom zegde ze de samenwerking met de ploeg per brief op. Parkhotel Valkenburg wilde haar echter aan haar contract houden en stelde dat er sprake was van contractbreuk.

"Met de aankondiging van een kort geding, dat donderdag zou dienen bij de rechtbank in Alkmaar, leek de situatie zich verder te verharden. Beide partijen zijn echter constant met elkaar in gesprek gebleven over deze situatie. De voortdurende gesprekken zijn niet voor niets geweest. Dinsdagavond zijn er alsnog afspraken gemaakt met Lorena Wiebes over haar toekomst bij de ploeg", meldde Parkhotel Valkenburg woensdagavond in een verklaring.

Wiebes krijgt vanaf 1 juni 2020 "de gewenste ruimte om een overstap naar een andere ploeg te maken".

De jonge renster beleefde een succesvol 2019 met vijftien overwinningen.

Wiebes werd niet alleen Nederlands kampioene op de weg, ze pakte ook goud op de Europese Spelen en won eendaagse koersen als Deinze-Nokere, de Prudential RideLondon Classic en twee etappes in de Boels Ladies Tour.

Wiebes verdiende met haar overwinningen verreweg de meeste punten voor de ranglijst van wielerbond UCI.