• Roos Uithol

Winst voor CSW in derby tegen Argon

WILNIS Op de velden van CSW werd afgelopen zaterdag de derby tegen sv Argon gespeeld. Het treffen tussen beide clubs was beladen en trok dan ook veel publiek. Waar Argon destijds de drie punten in Mijdrecht hield was het nu de beurt aan CSW dat met een minimaal verschil van 1-0 de overwinning naar zich toe trok.

Het kwam goed uit dat de wedstrijd werd gespeeld bij CSW want vanwege de sneeuwval waren de velden van Argon allemaal afgekeurd.

KNOKKEN Beide ploegen gingen met veel passie de strijd aan. Er werd geknokt voor elke meter en daardoor was het voetbal niet altijd even mooi. Argon was in het begin van de wedstrijd de ploeg met het meeste balbezit en ook de ploeg die het meest dreigend was. Zo kreeg de spits van Argon al vrij snel een unieke kopkans maar gelukkig voor CSW raakte hij de bal totaal verkeerd. Ook was Argon in het voordeel met het aantal hoekschoppen maar gevaar leverde dat niet op. Halverwege de eerste helft kwam er een mogelijkheid voor CSW toen Dave Cornelissen werd weggestuurd. Het schot van Cornelissen werd onschadelijk gemaakt door de doelman van Argon. CSW kwam nog een paar keer goed door maar verder dan de zestienmeter liet de verdediging van Argon het niet komen. En dat was eigenlijk ook aan de andere kant zo zodat beide keepers maar heel weinig in actie hoefde te komen. Vlak voor rust werd Dave Cornelissen wederom de diepte ingestuurd door Menno v.d. Leeden en dit keer ging zijn schot voorlangs.


DOELPUNT Na rust wederom veel strijd maar de echte grote kansen bleven uit, net als voor rust. Beide verdedigingen hadden hun zaakje prima op orde en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de 1-0 viel uit een dood spelmoment. Na 64 minuten spelen mocht CSW een vrije trap nemen op een meter of twintig van het doel. Nick van Asselen krulde de bal in de uiterste hoek waarbij iedereen stond te kijken maar niets deed. Argon ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker en kreeg vlak na het doelpunt een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied. De bal werd echter hoog over geschoten. Vlak daarna kreeg Argon-spits Lokken een unieke kans maar zijn kopbal belandde recht in de handen van doelman Gok. Het spel werd wat grimmiger en de prima leidende scheidsrechter Luinge moest een paar keer handelend optreden. CSW probeerde er nog een paar keer uit te komen maar vaak werd dat door middel van een overtreding teniet gedaan. Argon perste er nog een slotoffensief uit maar verder dan een aantal hoekschoppen kwam de ploeg uit Mijdrecht niet. De verdediging van CSW gaf niets meer weg en zodoende werd een heel belangrijke 1-0 zege geboekt.

OVERIG Herta verloor zaterdag bij Tos met 3-1. Hertha (plaats 3) speelt komend weekeinde thuis tegen FC Weesp (plaats 6). FC Abcoude speelde zondag thuis gelijk tegen DWS AFC: 1-1. FC Abcoude (plaats 13) speelt zondag 10 februari thuis tegen VV Hooglanderveen (plaats 6).