Zondag jubileum PK Sport Bosdijkloop

VINKEVEEN Trimclub De Merel organiseert de 40ste PK Sport Bosdijkloop op zondag 18 februari in Vinkeveen. Vanwege deze jubileum editie wordt door een tweetal prominente leden van TTC De Merel (Ton Bocxe en Jacques Turkenburg) het startschot gegeven en ontvangen alle deelnemers een jubileum herinnering.

Parcoursen vernieuwd

Alle afstanden hebben een nieuw, veilig en aantrekkelijk parcours, zie de routekaarten op www.ttcdemerel.nl. Lopers kunnen kiezen uit een halve marathon, het hoofdnummer van de Bosdijkloop (deelname vanaf 16 jaar) en een 10-kilometerloop, beiden door het buitengebied van Vinkeveen, en een 5-kilometerloop door de kern van Vinkeveen. Zowel wedstrijdlopers als recreanten zijn van harte welkom. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een jeugdloop van 1 kilometer. De start en finish zijn beide op de brug voor sporthal De Boei, Kerklaan 32, 3645 EV Vinkeveen. In de sporthal zijn kleedruimten, douches, foyer met horecafaciliteiten, tasseninname en EHBO aanwezig.

Verkeersplan en parkeren

Het doorgaande verkeer zal verkeershinder kunnen ondervinden tussen 10:00 en 14:30 uur op de Kerklaan-Roerdompstraat-Plevierenlaan en tussen 12:00 en 14:30 uur op de Demmerik. De buslijnen 126 en 130 zullen tot 14:30 uur rijden via de N212, de N201, afrit Vinkeveen nemen en dan via de bushalte bij het viaduct de route verder vervolgen. Parkeermogelijkheden zijn er vanaf de N201 op het Kloosterplein (Herenweg), bij zorgcentrum Maria-Oord (Herenweg) en achter sporthal De Boei (Tuinderslaantje) en vanaf de N212 bij het winkelcentrum Zuiderwaard (Plevierenlaan). Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Inschrijven en starttijden

Inschrijven kan in sporthal De Boei vanaf 10:00 uur tot uiterlijk een kwartier voor de start. Het inschrijfgeld bedraagt voor de 10 kilometer en de halve marathon 8 euro en voor de 5 kilometer 6 euro. Er kan alleen contant worden betaald, pinnen is niet mogelijk. Deelname aan de jeugdloop is GRATIS! Elke deelnemer aan de jeugdloop ontvangt een mooie herinneringsmedaille. De start van de 1 kilometer jeugdloop is om 11:30 uur, de halve marathon om 12.00 uur, de 10 kilometer om 12.10 uur en de 5 kilometer om 12.20 uur op de brug voor De Boei. Het parcours is vlak en over verharde wegen. De kilometerpunten bij alle afstanden worden met grote km-borden aangegeven, per afstand een andere kleur. Elke deelnemer ontvangt een tijdregistratiechip, welke na de finish door vrijwilligers wordt ingenomen.

Prijsuitreiking en uitslagen

De prijsuitreiking van de 1 kilometer jeugdloop is om 11:50 uur op de brug voor sporthal De Boei. De overige prijsuitreikingen vinden plaats in De Boei, volgens het schema: 5 kilometer om 13:00 uur, 10 kilometer om 13:30 uur en de halve marathon om 14:00 uur. Op de halve marathon en de 10 kilometer zijn er geldprijzen, welke alleen bij de huldiging op de dag van de loop worden uitgereikt.

Behalve bruto tijden worden ook de netto tijden (zuivere looptijd) vermeld in de uitslag. De bruto tijden zijn leidend voor de uitslag. Deze staan vanaf 17:00 uur op www.uitslagen.nl. En vervolgens ook op www.ttcdemerel.nl. Hier vindt je ook nadere informatie over de PK Sport Bosdijkloop, of bellen met Peter Meijer, tel. 06-48013782, of bosdijkloop@gmail.com of op Twitter @Bosdijkloop.

Bijlage: De start van de 10 kilometer (Aktiefoto).

Auteur persbericht: Ger Hulsman (06-20086105)