• Eigen foto

Kamermuziekdag in Postwijck Kerk Baambrugge

BAAMBRUGGE Het Rubens Consort is voor de tiende keer op tournee met laureaten van het Prinses Christina Concours. Inmiddels hebben zij er drie concerten opzitten in Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Zij sluiten hun tournee af zondag 12 mei om 14.30 uur in Baambrugge, in samenwerking met de Stichting Kindersymfonie.

De PCC laureaten die zich tijdens de tournee van 29 april tot en met 12 mei presenteren zijn: Pieternel Tils (viool), Sedna Heitzman (altviool) en Theodoor Heyning (cello).
Het is de tweede keer dat de Kamermuziekdag wordt ingevuld door het Rubens Consort Kamermuziek Lab, samen met prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. De concourswinnaars zullen de jonge muzikanten van de
Stichting Kindersymfonie coachen in diverse ensembles. Op hun beurt worden zij bij het lesgeven bijgestaan door de professionals Sarah Kapustin (viool), Roeland Jagers (altviool) en Sietse-Jan Weijenberg (cello) van het Rubens Consort (www.rubensconsort.nl).
In maart hebben de ensembles al een voorbereidende middag gehad met het Kamermuziek Lab en op zondag 12 mei gaan ze de puntjes op de i zetten.

Het programma is die dag als volgt.

Voor de pauze spelen de leerlingenensembles. Wat zij in korte tijd door de inspirerende ervaring met gevorderde leeftijdsgenoten kunnen bereiken, laten zij zondag zien en horen tijdens een presentatie in de Postwijck Kerk, Rijksstraatweg 29 te Baambrugge.

Na de pauze volgt een optreden door de zes musici van het Rubens Consort Kamermuziek Lab 2019. Zij spelen dan delen uit hun concertprogramma:
A. Vivaldi – Sonate voor cello en continuo nr.5 in e klein RV40
A. Dvorák – Terzetto in C groot, opus 74 voor twee violen en altviool
J. Brahms – Strijksextet nr. 1 in Bes groot opus 18.

Inloop om 14.00 uur. Toegang kost 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

www.kindersymfonie.nl
www.rubensconsort.nl