• Atelier de Kromme Mijdrecht
  • Atelier de Kromme Mijdrecht
  • Atelier de Kromme Mijdrecht

Nieuwe serie cursussen tekenen en schilderen

MIJDRECHT Vanaf 26 november gaat bij Atelier de Kromme Mijdrecht weer een serie cursussen van start die zijn gericht op het leren tekenen en schilderen of het zich verder bekwamen in diverse stijlen en technieken. Op de maandag zijn er zowel 's morgens als 's middags cursussen voor beginners voorgenomen, die zich richten op het schilderen met verf en andere materialen die met water worden verdund. Deze cursussen kunnen doorgang vinden bij voldoende belangstelling. Ze worden gegeven door vakbekwame docenten met al enige jaren ervaring bij het AKM, Elly Wu en Jackie Hutter.

Op de dinsdag zijn de cursussen overdag al volgeboekt, maar op de dinsdagavond is er nog een plaats voor iemand die zich, zonder begeleiding overigens, wil bekwamen in het tekenen of schilderen naar naaktmodel.

De cursussen voor de jeugd, die voor woensdagmiddag stonden gepland, worden verplaatst naar de vrijdagmiddag, van 16.15 uur tot 17.30 uur. Op de woensdagavond is er nog plaats op de cursus 'Aquarel voor beginners'. Moniek van Dijk, die al vele jaren aan het atelier is verbonden, legt hierbij de fijne kneepjes uit van de verschillende aquareltechnieken.
Op donderdagochtend zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus expressief schilderen met acryl, met toepassing van powertex, om daarmee verrassende structuren op het doek aan te brengen. Die cursus wordt verzorgt door Angelique Streefkerk. Deze docente zal op de zaterdagochtenden van 9 en 16 februari een tweede workshop geven in het boetseren van sculpturen, in dit geval een gestileerde vogel, met gebruikmaking van powertex-klei. Deze bijzondere workshop is ook aangekondigd op de website.
Op de donderdagavond zijn er ook nog enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus Landschap in aquarel, die door Freddy Hentzen zal worden gegeven.

Op de vrijdagmiddag doceert Andrea Leber het schilderen van de menselijke figuur in acryl.
Op vrijdagavond kunt u aanschuiven bij Elly Wu, die model en portret in olieverf of watergedragen olieverf zal instrueren, maar zij geeft ook de ruimte aan cursisten die liever een eigen thema kiezen of die met haar kundige begeleiding willen werken aan een tekening of schilderij waaraan men al in het atelier of thuis heeft gewerkt.

Voor meer informatie over deze 38 jaar geleden opgerichte kunstenaarsvereniging kunt u terecht op www.atelierdekrommemijdrecht.nl of op de Facebook-pagina van het AKM. Via de website kunt u zich inschrijven voor een cursus of voor de Nieuwsbrief.