• Shirts of Holland

5 tips om een overhemd met korte mouwen te dragen

Een overhemd met korte mouw wordt vaak gezien als niet stijlvol. Eigenlijk onterecht, omdat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. In het buitenland, vooral de tropische gebieden zijn korte mouwen eerder een regel dan een uitzondering. Maar hoe draag je een overhemd met korte mouwen juist. Lees de 5 tips hoe je een overhemd met korte mouwen draagt.

Waarom een overhemd met korte mouw dragen

In de zomermaanden kan het best warm worden, het is voor de man die gekleed wil gaan steeds lastiger om zichzelf met deze temperaturen goed te kleden. We zien in Nederland veel polo’s en T-shirts in de zomer. Een goed alternatief is dus een overhemd met korte mouwen. Het ziet er netjes uit en het is koeler dan een overhemd met lange mouwen. Ideaal voor op het terras of bij een zomerse barbecue.

Een overhemd met korte mouwen een jasje zie je bijna niet, en is ook not-done. En een overhemd met lange mouwen is toch iets te warm als het boven de 25 graden is. Hier biedt het overhemd met korte mouwen een oplossing. Let er wel op dat je het juiste overhemd kiest en op de goede manier combineert. Daarom 5 handige tips om het overhemd met korte mouwen juist te dragen.


1. Kies de kleur die bij je past:

Geen verrassingen hier, dezelfde kleur die bij je past wanneer je een overhemd met lange mouwen koopt zou je ook goed moeten staan in korte mouwen. Aangezien het overhemd met korte mouwen meer casual gedragen zal worden dan zakelijk. Is het mogelijk om een fellere of opvallende kleur te kiezen dan wanneer je het overhemd zakelijk zal dragen. Ook prints zijn erg leuk voor met het zomerse weer. Zorg er alleen voor dat de outfit die je aantrekt wel bij elkaar past. Te veel felle kleuren is misschien iets te veel van het goede.

Combineer dus neutrale kleuren met een iets meer opvallend overhemd.

2. Kies de juiste boord:

Het moeilijkste bij het kiezen van een overhemd met korte mouwen is de boord. Kies je voor een puntboord of een Button-down?
Een overhemd met een Button-down zit gemakkelijker en past bij veel gelegenheden, wel voornamelijk casual gekleed. Voor formele gelegenheden is het aan te raden een andere boord te dragen als je het wil combineren met een das. Kies je liever een puntboord dan kan je bijna niet anders dan de bovenste knoop te sluiten. Deze zou gaan krullen als je hem niet dicht zou doen. Tegenwoordig zie je veel overhemden met korte mouw waar de kraag een stuk kleiner is dan bij het traditionele overhemd. Dit staat namelijk wat hipper.

3.Kies de geschikte soort patronen:

Het is iets minder gebruikelijk dan op een hemd met lange mouwen maar toch vind je ook veel overhemden met korte mouwen met een patroon. Dit is vooral leuk bij vrijetijd gelegenheden, zoals een dagje naar het strand. Heb je een hemd met korte mouwen nodig voor je werk of voor een belangrijke afspraak, dan hou je het beter bij een effen exemplaar, de korte mouwen zijn al gedurfd.

4.Niet te strak gaan:

Ook al heb je het lichaam om er mee weg te komen, voor het overhemd met de korte mouw hoeft een te strakke pasvorm niet. Het overhemd moet wel goed aangesloten zitten op het lichaam. Maar wel de bewegingsruimte toelaten. Wat erg belangrijk is bij warme temperaturen en benauwde dagen. Wel mag hij bij de armen een beetje strak zitten. Een overhemd met korte mouwen, waarvan de mouwen bijna op de elleboog eindigt of veels te wijd zijn. Ziet er ouderwets uit.

5. Kies een hemd die past bij je outfit en waarin jij je comfortabel voelt:

Kies een hemd uit die goed bij je lichaam past, een nadeel voor veel mensen is dat bij het dragen van een overhemd met korte mouwen de armen soms wat dun gaan lijken. Hou dus rekening met je bouw. En kies vooral een overhemd waarin jij je fijn voelt. zodat je hem met trots kan dragen op een van die warme dagen in ons kikkerlandje.

Een overhemd met korte mouwen is heerlijk op de warmere dagen. Speciaal voor de mannen die wel gekleed eruit willen zien. Lekker voor naar het strand, op een zomers feestje of bij een barbecue. Zolang je het goed combineert en het juiste hemd draagt ziet het er hip en stijlvol uit.