• Auto total-loss?

Auto total-loss? Verkoop hem aan de sloop!

Advertorial

Je bent betrokken geraakt bij een ongeval of je hebt een hele oude auto die je niet verkocht krijgt. Je kan dan een sloperij benaderen om het voertuig van je over te nemen. Een van de grote voordelen van de sloperij is dat je direct van je oude voertuig af bent. Echter zal je hier niet een heel groot bedrag voor krijgen, maar dit is afhankelijk van de staat van het voertuig. Als je auto volledig total-loss is door een ongeval, dan is de sloop meestal de enige optie.

Sloopauto verkopen aan de sloperij
Je hebt jarenlang plezier gehad van je oude auto, maar helaas hebben deze voertuigen niet het eeuwige leven. Op den duur kunnen mankementen optreden en soms is het te duur om dit allemaal te vervangen. In dat geval is het vaak verstandig om een nieuw voertuig aan te schaffen. Je oude schadeauto kan je in de meeste gevallen eenvoudig verkopen aan de sloperij.

Wat doet de sloperij?
Stel je brengt je oude auto naar een van de autosloperijen in Utrecht, wat gebeurt hier dan precies met het voertuig? Wordt bijvoorbeeld je hele auto in een keer gesloopt? Je auto verkoop je aan de sloperij als het niet meer geschikt is om gebruikt te worden. Bij de sloperij kan je nog een kleine prijs krijgen voor je oude voertuig. Vaak halen medewerkers van de sloop de intacte onderdelen uit het voertuig. Deze kunnen worden hergebruikt en worden vaak verkocht. De rest van de wagen wordt gesloopt.

Auto laten bergen
Als je betrokken bent geraakt bij een ernstig ongeval, dan is de kans groot dat het niet meer verantwoord is om met je beschadigde voertuig de openbare weg op te gaan. Wanneer de schade dusdanig groot is, dat je niet meer kunt rijden met je auto, dan zal je een bergingsbedrijf moeten inschakelen. Je auto kan immers niet op de weg blijven staan. Een bergingsbedrijf zorgt ervoor dat je auto verplaatst wordt naar bijvoorbeeld een garage in de buurt. Hier kan de auto worden opgeknapt, als het nog te herstellen is.