• Rosanne Kok

De geur van Indonesië op je bord bij Flores in Loenen

VINKEVEEN Nasef en Abeer Khalaf openden vrijdag 17 november hun Restaurant Flores in Loenen aan de Vecht, gevestigd in het pand waar voorheen restaurant Vlinders zat. Chefkok Nasef voert een Indonesische kaart: "Hier krijg je de geur van Indonesië op je bord'', lacht hij. "Verse kruiden zijn mijn geheim."

Rosanne Kok

Hoewel voor Nasef en zijn vrouw Abeer hun roots in Egypte liggen, werd er niet getwijfeld over de Indonesische kaart. "Ik ben werkelijk gek op Indonesië en op Indonesisch eten'', stelt Nasef. "Ik heb ook al andere Indonesische restaurants gehad; Lombok in Breukelen en in Amsterdam." Recentelijk kwam het echtpaar met hun twee dochters in Vinkeveen wonen en zochten zij naar een nieuwe locatie voor een restaurant. "Toen ik deze locatie zag, zo tussen de weilanden, was ik meteen verliefd'', lacht hij. "Het is hier zo mooi. We hebben hier veel licht, we zijn heel goed bereikbaar omdat het restaurant zo centraal gelegen is en we hebben een groot terras. Dat is echt ideaal.''

Lunch

Nasef en Abeer Khalaf serveren niet alleen diner, maar zijn ook geopend voor de lunch. "Ideaal voor zakelijke afspraken'', stelt Nasef. "Als lunch serveren we broodjes, soepen, maar ook rijsttafels als onze gasten wat meer tijd hebben.'' Alle tafels in restaurant Flores, vernoemd naar een van de vele Indonesische eilanden, zijn voorzien van warmhoudplaatjes, waardoor het geserveerde eten goed op temperatuur blijft.

Rijsttafel

Volgens de chefkok is de Indonesische keuken een enorm rijke keuken. "Je kunt echt elke dag van het jaar iets anders koken'', vertelt de kok. "Daarom hebben wij bewust een selectie van gerechten gemaakt voor op onze menukaart. Anders is het niet te doen om een keuze te maken. Wij brengen het mooiste van alle eilanden samen.'' Wie toch niet kan kiezen, doet er goed aan een rijsttafel te bestellen. "Dan krijg je van alles wat geserveerd en kun je alles proeven'', legt Nasef uit. "Ook in rijsttafels heb je keuze: vegetarisch, vlees, vis, mild of pittig."

Personeel gezocht

Nasef en Abeer Khalaf zoeken naar personeelsleden om het team van Flores uit te breiden. Er wordt gezocht naar een sous-chef voor in de keuken, een afwashulp en diverse gastvrouwen/heren voor in de bediening. Meer informatie is te vinden op www.floresrestaurant.nl