• PR

Jort Kelder peilt stellingen

DE RONDE VENEN De Vereniging Industriële Belangengemeenschap De Ronde Venen (kortweg VIB) en Ondernemersvereniging Uithoorn (OVU) vormden 7 november een gelegenheidsduo.

MANAGEMENT SOCIËTEIT Samen organiseerden zij een Management Sociëteit in het Apollo hotel Vinkeveen met gastspreker Jort Kelder. Om 16.00 uur stapten de eerste van zo'n 175 ondernemers, directeuren en managers uit De Ronde Venen, Uithoorn, Nieuwkoop en omgeving de deur van het Apollo Hotel binnen. Klokslag 10 voor 5 introduceerden Arwin Brouwer (VIB) en Sander Toussaint (OVU) zich aan het publiek. Tijdens deze introductie werd een korte video-impressie van de Techniek Driedaagse getoond. Deze, door TechNet Amstel & Venen georganiseerd, techniekdagen laten jongeren uit De Ronde Venen, Uithoorn en Nieuwkoop zien en ervaren hoe leuk techniek is en welke mooie banen er zijn in de techniek.

ENERVERENDE INDRUKKEN Jort Kelder trapte af met een welkom door Alexander Kluit, Area General Manager van Apollo Hotels. Vervolgens werd het publiek reacties ontlokt op een aantal, soms controversiële stellingen. Denk aan inkomensnivellering en de Quote 500, verlaging van de dividend belasting. #MeToo, de gekozen burgemeester en deregulering. Bij deze laatste wist het publiek wel raad met betrekking tot het afschaffen van onnodige accijnzen, erfbelasting en regeltjes bij de gemeente. Onder het motto 'Hoe heurt het eigenlijk' demonstreerde Jort tot slot het chambreren van een fles champagne met de voet van een champagneglas. Met een aantal enerverende indrukken verzamelden de deelnemers zich bij de netwerkborrel. Het netwerken werd verder versterkt tijdens het diner met zo'n 112 personen, waarbij tussen ieder gerecht een nieuwe tafelschikking was opgesteld. 7 december a.s. organiseert VIB De Ronde Venen voor haar leden weer een Ondernemers Ontbijt, ditmaal bij 's Anders in Vinkeveen. Meer informatie op de website www.vibderondevenen.nl