• Het team van Rekri staat klaar om elke opdracht vakkundig uit te voeren.

    Eigen foto

Timmerfabriek Rekri al 55 jaar een begrip

MIJDRECHT Timmerfabriek Rekri uit Mijdrecht bestaat sinds 1 mei 55 jaar. Tijd voor taart en een presentje voor de vaste klanten. Toen Wilhelmus Gerardus Reurings en Gijsbertus Gerardus Jozef Krimp (ReKri) in 1964 hun timmerfabriek oprichtten, wisten ze één ding zeker: service, vakmanschap en ervaring zijn de basiselementen voor een goede bedrijfsvoering. Dat staat bij Rekri nog steeds hoog in het vaandel.

Rekri wordt nu geleid door Wilco Krimp, de kleinzoon van opa Gijsbertus Krimp. Hij nam in 2013 samen met zijn broer het bedrijf over van zijn vader en zijn oom, Louis en Ton Krimp. Timmerfabriek Rekri is een begrip in De Ronde Venen en vooral aannemers, met projecten als aanbouw, renovatie of aanpassing van bedrijfspanden, weten de weg naar Mijdrecht te vinden.

Directeur Wilco Krimp is trots op 'zijn' timmerfabriek. Krimp: ,,We kennen onze klanten goed of zorgen dat we ze goed leren kennen, zodat we kunnen inschatten wat ze willen, wat ze niet willen en waar de uitdagingen uit bestaan. Klanten en opdrachtgevers weten dat we doen wat we zeggen en afspraak is voor ons ook altijd echt afspraak. Bovendien overtreffen we graag de verwachtingen. Ons vakmanschap en onze jarenlange ervaring heeft Rekri Timmerfabriek gebracht waar wij op dit moment staan en vormt de basis voor de toekomst. Wij zijn er trots op hoe we zakendoen en met ons team van gemotiveerde mensen staan wij klaar om elke opdracht vakkundig uit te voeren en te begeleiden."
FAMILIEBEDRIJF Familiebedrijven presteren op lange termijn beter dan niet-familiebedrijven. Sterke familiebedrijven zorgen ervoor dat de waarden van het familiebedrijf worden gedragen door het personeel. Dat is bij Rekri timmerfabriek niet anders. Al vele jaren vormt een vaste basis medewerkers de drijvende kracht achter deze succesvolle timmerfabriek.
Onderzoek heeft de afgelopen jaren veelvuldig bewezen dat de gemiddelde levensduur van een bedrijf enorm is afgenomen. In 1958 was de gemiddelde levensduur van een bedrijf nog 61 jaar, in 1980 was deze gedaald tot 25 jaar en nu is deze ongeveer 16 jaar. De voorspelling is dat deze in de komende jaren alleen nog maar meer zal afnemen en zelfs de 10 jaar zal benaderen. In nog geen honderd jaar is de levensduur van bedrijven dus met 83 procent afgenomen. Krimp: ,,Ik heb het gevoel dat we nog maar aan het begin staan, we hebben nog zoveel plannen en blijven werken om onze service en vakmanschap nog meer te verbeteren. Er zijn weinig timmerfabrieken die op zo'n korte termijn kunnen leveren. Wij kunnen dat vanwege het geweldige team aan mensen en de nieuwste apparatuur in ons bedrijf. Ik heb er maar één woord voor: trots!"

Timmerfabriek Rekri is gespecialiseerd in houten kozijnen, ramen en deuren. Veel van wat ze maken is maatwerk. En als het maar van hout is, want daar gaat de voorliefde naar uit. Hout is een natuurproduct en voelt aangenaam. Hout is duurzaam, brandveilig, sterk en heeft een hoog isolerend vermogen. Timmerfabriek Rekri levert kozijnen met een KOMO-attest-met-certificaat, waarmee ze perfecte wind- en waterdichtheid garanderen.